In People, Retail, Trend

Salons are pretty traditional in their format, typically consisting of individual stations with a chair facing a mirror and some type of storage. The Hairdressers,  a salon based in Taiwan’s Changhua City, partnered with local studio Soar Design to create a purpose-built solution that upends the traditional salon format to maximize a long slender space. The design and centerpiece of the salon is a single communal table with organized work areas rather then individual workstations. The communal organizational strategy coupled with the industrial design aesthetic provides an interesting juxtaposition of community and functionality. This is a case where the space and necessary functionality led to redefining traditional design formats.

See more on Dezeen.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search